Heti kun pääsi hiukan vauhtiin blogin kirjoittamisessa, tuli pitkä tauko. Pikkuneitimme nimittäin päätti tulla maailmaan hyvin paljon aikaisemmin ja jouduin sairaalaan viideksi viikoksi. Kaikki valmistelut jäivät luonnollisesti kesken ja melkoista hoppua olikin sen jälkeen kun neiti kotiin saatiin. Loppu hyvin kaikki hyvin ja nyt kun tyttö on kolmen kuukauden, alkaa pikkuhiljaa olemaan äidilläkin aikaa omille asioille. Ihan ensiksi voisin laittaa hiukan kuvia siitä mitä tuli virkkailtua sairaalassa. Aikaa nimittäin oli runsaasti käytettäväksi.

Vauvan tossuja tein Suuren Käsityölehden tossuliitteen ohjeilla. Pupun jalassa olevat valkoiset tossut on tehty suoraan kyseisellä ohjeella mutta sinisiä ja vaaleanpunaisia tossuja varten muokkasin ohjetta hiukan paremmin jalassa pysyväksi. Lisäksi tein muutamia tossuja vauvoille ja aikuisille ruututossun ohjeilla. Tosin sillä muutoksella että virkkasin ruudut enkä neulonut.

Pupu on tehty myös virkkaamalla netistä löydetyn ohjeen mukaan. Olen tehnyt aikaisemminkin yhden vastaavan pupun vanhalle työkaverille joululahjaksi. Ihan hauska ohje ja valmistuu nopeasti. Ohje löytyi eräältä amigurumi-sivustolta. Amigurumi tarkoittaa siis japanilaisten rakastamia virkattuja eläinhahmoja. Googlettamalla niitä löytyy vaikka kuinka, yksi hyvä sivu on esim. http://www.crochetpatterncentral.com/directory/animals.php.

 

Mieheni sanoi nämä virkattuani että vauvalle pitäisi tehdä myös joitain värikkäitä leluja. Kun mielikuvitus ei liikaa tuolla hetkellä laukannut, tein virkatuista tilkuista pari pehmopalikkaa. Lopputulos muistuttaa kyllä huomattavasti enemmän palloa kuin kuutiota. En tiedä miksi kuvassa on kännykkä mukana, ilmeisesti antaakseen mittasuhdetta. Kuvan ottamisesta on jo kolme kuukautta aikaa joten ajatus tuon idean takana ei ihan muistu mieleen...

Nyt koitan ehtiä päivittämään blogia tasaisin väliajoin. Käsitöitä on tuloillaan runsaasti ja vauvan huonetta on sisustettu ahkerasti. Loppuun vielä kuva kaksiviikoisesta pikkuneidistä, joka näyttää siltä ettei kestä tätä meteliä. "Hei hiljaa, mä koitan nukkua!"