Viimeisin valmiiksi saatu tekeleeni käsitöiden saralla on miehen reisitaskushortsit, jotka syntyivät enemmänkin tarpeesta kuin suuresta innostuksesta ja inspiraatiosta. Vanhat ja maailman parhaat sortsit olivat menneet rikki jo viime kesänä ja kangas oli niin haperaa että sitä oli turha yrittää korjata. Eipä muuta kuin vanhoista sortseista kaavat ja Eurokankaasta puuvillatvilliä ostamaan. Tässä ei nyt paljon ollut kierrätystä mutta otinpa ainakin vanhoista nauhat vyötärölle ja lahkeiden suihin =)

1248197182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuten ryppyisyydestä ja likaisuudesta näkyy, ovat olleet heti kovassa käytössä. Olen tehnyt miehelle paljonkin vaatteita mutta en itselleni vielä juuri mitään. Tvilliä jäi näistä sortseista sen verran että sain leikattua siitä kankaat äitiyshousuihin. Projekti on aloitettu ja käynnissä mutta jo tällä hetkellä tuntuu siltä että loppuun sitä ei saa ikinä. Purkamista ja ompelemista ja taas purkamista... Olen tosiaan käsitöiden saralla ihan noviisi, viimeksi olen saanut jonkinlaista opetusta yläasteen käsityön tunneilla. Pari vuotta sitten sain yhtäkkiä käsityökärpäsen pureman ja pyysin joululahjaksi ompelukoneen. Sillä siis näitä vaatteita surrutellaan. Vähän olen pohtinut josko pyytäisi tulevien pyöreiden vuosien kunniaksi lahjaksi saumurin, sillä olisi hyvä ommella uudelle perheenjäsenelle kestovaippoja ja muuta.

Tässä pari aikaisempaa projektia:

1248197211_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruskea veluuritakki syntyi miehen toistuvasta pyynnöstä. Asuun kuuluu myös housut. Huppari on tehty vanhalta duunipaikalta löytyneestä ikivanhasta Nanson (?) kankaasta. Samasta matskusta syntyi aikoinaan myös ystävälle hupparimekko ja hänen tyttärelleen, kummitytölleni, pieni mekko. Kaavat olen kumpaankin löytänyt Suuresta Käsityölehdestä. Tuo on se lehti mistä lähes kaikki ompelukaavani tulevat. Virkkaus- ja muut ohjeet löytyvätkin helpoiten netistä.

Tässä olisi odottamassa seuraavaa inspiraatiota varten vähän retrokangasta ja hiukan modernimpaa. Ideoita otetaan mielellään vastaan mitä näistä voisi tehdä!

1248197245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vasemman yläkulman kangas on pienestä kangaskaupasta ostettua aitoa 70-luvun kengasta, suunnittelija on Metsovaara muistaakseni. Kummitytölle syntyi jo liivihame mutta jotain muutakin pitäisi keksiä. Itselleni koitin tehdä puolihametta, harmi vaan että leikkasin kankaat ennenkuin tiesin olevani raskaana. Eihän se mekko päälle mahtunut mutta onneksi sopi ystävälleni hyvin.

Oikealla ylhäällä oleva kangas on Hennesiltä tilattu. Ihania värejä! Punavalkoinen Lokki on äidin vanhat verhot ja alaoikean kangas on samasta kangaskaupasta kuin Metsovaaran kangas, myös aitoa 70-lukua. Ehkä pitkä mekko tuosta itselleni. Hmmm....

Pakko laittaa vielä loppuun ajankohtaiskuva. Tuli käytyä mustikkametsässä tänään! Pari litraa mustikoita ja nolla punkkia saldona. Pitää palata ensi viikolla takaisin, jos saisi vähän pakkasen täytettä.

1248197268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e