Tänään piti viettää päivä ihan rauhassa kahdestaan kotona ja syödä turskasta tehtyjä "fish and chipsejä". Toisin kävi ja päädyttiin kutsumaan appivanhemmat kylään syömään mikä olikin ihan hyvä ratkaisu. Ja kun miehenä on kokki, ei itse tarvitse tehdä muuta kuin siivota keittiö. Välillä tosin tulee mieleen, että on sitä hommaa siinäkin ihan tarpeeksi.

Alkuruuan mies päätti valmistaa turskasta, joka piti olla tämän sunnuntain ruoka. Lisäkettä ja valmistustapaa mietittiin pitkään, mutta loppujen lopuksi turska haudutettiin timjamimaidossa ja lisäkkeeksi tehtiin öljyinen (ei majoneesinen) perunasalaatti. Potut paahdettiin uunissa ja sekaan laitettiin kevätpunasipulia ja kapriksia. Kastike syntyi eräästä helposti saatavilla olevasta kauden tuotteesta, karviaisesta sekä sitruunasta. (Takapihan puska aivan täynnä karviaisia enkä millään keksi mitä niistä tekisi...)

1249836735_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Karviais-sitruuna-kastikkeesta tuli kyllä todella kauniin värinen.

Pääruoka syntyi jääkaapista löytyneestä kalkkunan fileestä. Se marinoitiin yrteillä ja chilillä, joita löytyy myös takapihalta. Yrtit ovat viihtyneet melko hyvin ruukussa aurinkoisessa ja suojaisessa nurkkauksessa. Tuoksu on aivan erilainen kuin kaupan kylmässä vihannesosastossa olleilla yrteillä!

1249584350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Isoin puska on chili, lisäksi löytyy basilikaa, timjamia ja oreganoa.)

Kalkkunan lisäkkeenä oli pähkinä-cuscus, jossa oli cashewpähkinöiden lisäksi kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä. Kastike piti tehdä mustaherukoista (jälleen takapihalta) mutta keittiömestari muutti viime hetkillä mielensä ja teki kahvikastikkeen. Todella loistavaa, kahvi ei maistunut mitenkään liian vahvasti vaan toi vain lämpöä soosiin.

1249837373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkkäri melko perussettiä, jätskiä, marjoja ja itse tehty kinuskisoosi. Klassikko toimii aina eli jos se ei kaipaa muuta, älä turhaan kikkaile se kanssa.

1249836752_img-d41d8cd98f00b204e9800998e