Viime viikolla ei ehtinyt kirjoittelemaan mitään kun koko viikko meni aika pitkälti parhaan ystäväni polttareita järjestäessä. Uskomatonta miten monenlaista pientä miettimistä sitä onkin ja kuinka nopeasti päivä on loppujen lopulta ohi.

Ennen kuin kerron polttareiden ruokavaliosta, pari kuvaa puolitoista viikkoa sitten mökillä vietetyistä rapujuhlista.

Paras, helpoin ja hauskin tapa laittaa ravut esille on mielestäni viinilasi keskelle isoa lautasta ja siihen ötököitä hännästä roikkumaan. Keskelle pitäisi vielä törkätä kruunutilliä mutta sitä ei juuri äidin kasvimaalta tähän hätään löytynyt.

Ja mökkilinjalla jatketaan nimittäin polttareiden ruokailuosuus pidettiin myös mökillä. Ja taas kerran oli hyötyä siitä että on kokki miehenä.

Viinilista on omaa käsialaani vaikka ei ole viime aikoina tullut juurikaan harjoitettua viininmaistelua vatsan pyöristymisestä johtuen. Mutta ilmeisesti viinit maistuivat ja sopivat ruokaankin kohtalaisesti.

Alkuruuasta ei tullut otettua kuvaa, taisi olla kuvaaja hieman nälkäinen ja kärsimätön tuossa vaiheessa. Vaikka paahdetut juustot olivat erinomaisia, erityisesti kehuja keräsi pääruokana toiminut pippuripihvi. Turusta Mestaripalvista tilattu liha oli jälleen kerran erinomaista ja upposi polttarikansaan. Myös jälkiruoka toimi hienosti vaikka siinä ei menussa lupailtua marjamelbaa ollutkaan. Kokki sai inspiraation ja lisäsi hienon makuisen basilika-valkosuklaa-vaahdon viereen balsamicosiirappia, mansikoita ja marenkia. Nam. 

Basilikavaahdon valmistus oli (ainakin omasta mielestä) hiukan erikoinen prosessi. Pohja valmistettiin edellisenä iltana jolloin siihen sekoitettiin myös liivatteet. Seuraavana päivänä hyytynyt massa vatkattiin ja tarjoiltiin. Hyvää oli ja värit olivat todella kauniit. Tätä saisi tehdä minulle useamminkin.

Lisäksi polttareiden morsiussaunassa nautiskeltiin kotitekoisista kasvo- ja hiusnaamioista. Oli hieman erikoinen tunne vetää oliiviöljyä ja tahmeaa hunajaa hiuksiinsa mutta ihan hyvä fiilis niistä jäi. Voin suositella tyttöjen iltaan ohjelmanumeroksi!