Ihastuin taskumekkoon niin paljon että ajattelin tehdä itsellenikin vastaavan. Samassa SK:ssa oli kaavat myös aikuisen mekolle. Kun vielä pääsin eilen kangaskauppaan ja löysin ihania Nanson trikoita halvalla, oli inspiraatio valmis. En ole paljon tehnyt vaatteita itselleni mutta näistä ihanista kuoseista on pakko saada jotain kesävaatteita! Kankaiden ostopaikkana on porilainen Käsityöapaja.

 

 

Tunikaan aplikoitu norsu on peräisin vajaa neljäkymmentä vuotta vanhasta lakanasta, jolla on nukkunut ainakin kolme meidän suvusta lapsina, itseni mukaan lukien. Toisesta lakanasta tein taulun tytön huoneen seinälle ja toisen uhraan ompelutöihin. Ajattelin tehdä kankaasta ainakin unipussin neidille, joka potkii joka yö peiton pois päältään. Kaavaa minulla ei moiseen ole mutta eiköhän se ole aika helppo pähkäillä itsekin!

Ennen reissua ystävän luo sain myös omalle muksulle joitain vaatteita valmiiksi. Myllymuksuilta tilatusta oranssista bambutrikoosta tein tytölle paidan ja puolipotkarit. Ottobren kaavalla syntyi norsutunika.

Muutamia lastenvaatteita on valmistunut. Pitäisi varmaan kirjoittaa blogia ihan muusta kuin käsitöistä koska sen lisäksi että koittaa löytää aikaa blogin kirjoittamiseen, pitää vielä tehdä ne jutut joista kirjoittaa. Ensi jouluna toivotaan pukilta lisää tunteja vuorokauteen.

Kävin vierailulla ihanan ystävän luona ja piti saada jonkinlaisia tuliaisia tehtyä. Koska kangaskaupassa käyminen oli aivan mahdoton ajatus miehen ollessa työreissulla, piti kaivaa kaapista vanhoja kankaita ja keksiä niistä jotain vaatetta kaksivuotiaalle kummitytölle. Suuren Käsityölehden kaavoista syntyivät tällaiset trikoiset paita ja mekko. Koko noissa on noin 104- 116 cm. Mekon kangas on Nanson kierrätyskangasta ja paita on Eurokankaan palatrikoota.