Vauvakerhon kestovaippaesittelijällä oli mukanaan kestotiskiliinoja ja minä innostuin tietysti heti ideasta. Ajatuksena on, että liinan voisi heittää aina heti tarvittaessa pesuun eikä yleensä heti inhottavaksi bakteeripesäksi muuttuvaa rättiä tarvitsisi säilyttää pitkään keittiössä. Olin juuri saanut Myllymuksuilta tilatut kestovaippakankaat, joten eipä muuta kuin hommiin. Materiaaliksi tuli vaippojen imuosaksi tilattu bambu-hamppu-fleece. Piristykseksi painoin kangasväreillä ja sabluunoilla kuvioita rätteihin. Nämä ovat ensimmäisiä prototyyppejä, katsotaan miten ne toimivat. Seuraavaan satsiin aion painaa mahdollisesti motivoivia iskulauseita.

Kestovaippoja ehdin tekemään vasta parit ennenkuin lähdimme pikkutirpanan kanssa Suomen kiertueelle. Iskän työreissusta johtuen emme ole juurikaan kotona viihtyneet. Kestovaippakankaat tosiaan tilasin Myllymuksuilta. Imukankaan lisäksi tilasin kuivaliinaneulosta ja Norsu- ja Piparikukkakuvioista pul-kangasta kosteussuluksi. Kaavana käytin SK 1/08 taskuvaipan kaavaa hiukan muokattuna. Halusin lahjekuminauhoihin säätömahdollisuuden, joten toteutin niihin samantyyppisen nappisysteemin kuin FuzziBunz-yhdenkoon taskuvaipoissa. Kuivaliinaneuloksessa on kaksi napinläpeä, joista toisesta tulee kuminauha ulos, ja toiseen laitetaan kuminauhan loppupää piiloon. Nappi on ommeltu reikien väliin. Pelkäsin aluksi, että nappi jää hiertämään vauvan ihoa mutta se meneekin aika näppärästi kuivaliinaneuloksen sisään toisesta napinlävestä. Toimiva systeemi.

En ole vielä käyttänyt vaippoja, koska testatessani niitä en saanut kuivaliinaneulosta imemään yhtään nestettä sisäänsä. Ilmeisesti kuitu on jotenkin tukossa. Koitin avata sitä etikkakylvyllä mutta en ole vielä ehtinyt testaamaan tuloksia.

Paljon olen touhunnut kaikennäköistä, kun vaan ehtisi laittamaan vielä kuvia tänne blogiinkin. Ja paljon pitäisi touhuta, esimerkiksi ruokalappuja pitäisi ommella koska meillä on alettu syömään kiinteitä. Nam!